راهنمای تکمیل پیشنهاده برگزاری رویدادهای رقابتی مسئلهمحور (طرح شهید بابایی)
بنیاد ملی نخبگان
هدف از تدوین این دستورالعمل، ارائه چارچوبی یکپارچه جهت ارائه پیشنهاده برگزاری رویداد رقابتی مسئله محور و تسهیل فرایند بررسی و مقایسه طرحهای مختلف است. ضروری است طرح پیشنهادی، شامل موارد زیر باشد:
1. کلیات رویداد: در این بخش لازم است، برگزارکننده مسابقات، طرح کلی رویداد خود را با مشخص کردن موارد، توضیح دهد:
● تعریف دقیق صورت مسئله: صورت مسئله و حدود و ثغور آن باید طبق شیوهنامه برگزاری مسابقات مسئلهمحوردانشجویی، تنظیم و ارائه شود. دلایل تناسب مسئله با جامعه هدف مدنظر در شیوهنامه نیز باید ذکر گردد.
● تعیین صاحبان/ ذینفعان مسئله: صاحبان یا ذی نفعان مرتبط با مسئله باید به طور شفاف مطرح شوند. نحوه حضور یا حمایت ایشان از رویداد در این بخش باید بیان شود.
● مشخصات و تعداد شرکتکنندگان و تعداد دورهها: در این بخش به بیان تخمین تعداد شرکتکنندگان از هر مقطع (کارشناسی و کارشناسیارشد) و رشته تحصیلی مدنظر، تعداد دورهها، زمان تقریبی شروع دوره، مدت زمان دوره و تعداد ظرفیت پذیرش در هر دوره از مسابقه، پرداخته میشود.
● نیازمندیهای فیزیکی: در این بخش به بیان نیازمندیهای فیزیکی مانند فضای مورد نیاز، تجهیزات و مانند آن پرداخته میشود. لازم است مکان برگزاری دورههای آموزشی و برگزاری رویداد پیشبینی شود.
● حمایتهای مورد نیاز: در این بخش حمایتهای مورد نیاز از جانب بنیاد ملی نخبگان، اعم از مادی و معنوی به تفکیک آورده شود.
● نحوه تامین مالی: در این بخش هزینههای برگزاری طرح به تفکیک بیان شده و سهم هر یک از ارکان مسابقه (برگزارکننده، بنیاد، حامی، شرکتکنندگان، کارفرما/ صاحب مسئله) در پرداخت این هزینهها تعیین میگردد. همچنین در این بخش مدل درآمدی برگزارکنندگان مسابقه نیز لازم است بیان گردد.
● برنامه زمانبندی اجرایی: در این بخش، برنامه زمانبندی اجرایی مدنظر برگزار کننده بر اساس موارد قبلی، به صورت مشخص بیان میشود.
2. برنامههای توانمندسازی، آموزشی و تیمسازی: در این بخش به بیان سرفصلهای دورههای توانمندسازی و آموزشی شرکتکنندگان، تعداد ساعات و جلسات اختصاص یافته به هر مبحث، زمانبندی آنها، منابع آموزشی مورد استفاده و اطلاعات کامل مربوط به مربیان دوره پرداخته شود:
● سرفصلهای آموزشی: در این بخش به بیان مباحثی که در دوره توانمندسازی آموزش داده خواهد شد پرداخته میشود. این مباحث میتواند به دو بخش مهارتهای فنی و مهارتهای نرم تقسیم بندی شود. منظور از مهارتهای نرم، مهارتهایی همچون کار تیمی، توسعه فردی، تفکر انتقادی و حل مسئله، رزومهنویسی، توانایی مذاکره و مانند آن است. همچنین در این بخش تعداد ساعات و جلسات اختصاص یافته به هر مبحث، شیوه ارائه و برگزاری دوره آموزشی باید بیان شده و در صورت امکان منابع آموزشی مورد استفاده جهت ارائه هر مبحث نیز بهتر است مطرح شود.